Пропускане към основното съдържание

Разговори със себе си


Архивът в менЗащо не прилагаме това което четем и учим?! Не прилагаме нещата, които ще превърнат живота ни в чистота, красота и здраве?!
Този въпрос, като камбана, основателно, достигна до ушите ми, изречен от поне две близки до мен души. Важно е не само да си даваме отговори и да се учим, а да прилагаме това в живота си.
......................................................................

"Детство мое"Когато бяхме малки имаше една свобода в нас. Свободата на детето. Тя ни даваше непринуденост, спокойствие и някакво очакване за нещо добро. Тя ни правеше вярващи. Децата са вярващи. Но не тази вяра наложена от обществото, а истинска, чиста, детска вяра. И само детето знае, че вярва във всичко.


...........................................................

Рибаря и рибката

   
Защо рибите се хващат на въдицата? Защото са чисти, наивни и добри. Но сушата убива рибата. А тя се озовава там, защото човекът е пуснал куката, примамката. На тънката водна повърхност остава плувката. За него е удоволствие, хоби, занимавка. Да лови рибите. Да ги примамва, да ги чака и да ги извади от техният воден свят. За да ги лиши от него.

Продължението: http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/03/blog-post_25.html

.........................................................

Здрав дух - здраво тялоДа се разболееш не е лесно. Но когато си готов става лесно. Бързо и внезапно. И докато преди това се реем нанякъде, борим се, противопоставяме се, негодуваме, гледаме напред, настрани, назад, с болестта се появява погледът навътре.

Продължението: http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/03/blog-post_19.html

.............................................................

Моята йога

Йога събира всички души, които вървят по различни пътища, за да се свържат в едно. За да се слеят в цялото, в единството. И да разцъфнат, като лотос. С всичките разклонения и нишки, които ни свързват. Така както сме изтъкани ние, така всички сме свързани в единството. Йога ни срещна в едно цяло.

Продължението:http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/01/blog-post_57.html
.................................................................
"Дванадесетте месеца"
 

12 - те зодии в мен и срещата ми с другите части от душата ми.
- Кой те изпрати тук - попита Овена. Гледаше строго и заглаждаше мустак към правилно оформената брадичка.

Продължението :http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/01/blog-post.html
.......................................................................

Пътуването


           
Когато се връщам от пътуване, съм променена, пораснала съм вътре в себе си. Променен е и домът ми в моите очи. Усещанията ми за света са други. Израснала съм и съм научила нещо, като от прочетена книга, защото съм се повлияла. И всичките ми мисли са по – подредени. Домът ми е просторен, предметите са светли, мебелите са по удобни. И аз съм друга. Други са и стaрите ми познати и близки...

Продължението: http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/01/blog-post_64.html


Коментари

Популярни публикации от този блог

Безкрайност

Ще се завръща душата ми
на Земята отново.
За да измине до края света.
За да не бъде такава,
каквато не иска да бъде сега.

Ще се завръща сърцето ми
на Земята отново.
За да намери онази любов,
която да вземе със себе си горе,
когато напусне самотно света.

Ще се завръщам безформена
на Земята отново.
Не съм разбрала в какво.
Но усещам, че има
безкрайности много
и много въпроси "Защо?".

Отричане

Бих те обичала много.
Но не ми разрешавай
да запаля във себе си огъня,
който не се потушава.

Бих те докосвала нежно.
Но не ми позволявай.
Отдръпни се небрежно
и се забавлявай.

Бих те целувала вечно.
Но не ми отговаряй.
Без да ме пренебрегваш,
без мен продължавай...

Бих те забравила трудно.
Но не ми забранявай,
щом отново се върнеш
да ти се подчинявам.

Моята йога

Йога събира всички души, които вървят по различни пътища, за да се свържат в едно. За да се слеят в цялото, в единството. И да разцъфнат, като лотос. С всичките разклонения и нишки, които ни свързват. Така както сме изтъкани ние, така всички сме свързани в единството. Йога ни срещна в едно цяло. Всеки върви по път различен от другите, учи своите уроци, различни от предишните уроци, прави неща неповторими за света. Всеки изживява своя живот по своя път. И всички вървим със светлината, носейки душата си към единението. Към сътворението. Йога води по този път. Помага, избистря съзнанието, ума и сетивата ни. За да е леко на душата. Всичко е за нея, за душата ни. Тя обитава тялото, което трябва да обичаме. Йога гали тялото, стимулира всеки неврон, всяка жилка и ги отпуска. За да се отпусне душата. По своя път. Пътя към вечността. Пътя към другите. Пътя към себе си.
Йога не е състезание. Йога е дишане и движение на тялото, което е присъщото на човека. Неизменното дишане и необходимото движ…