Разговори със себе си


Архивът в менЗащо не прилагаме това което четем и учим?! Не прилагаме нещата, които ще превърнат живота ни в чистота, красота и здраве?!
Този въпрос, като камбана, основателно, достигна до ушите ми, изречен от поне две близки до мен души. Важно е не само да си даваме отговори и да се учим, а да прилагаме това в живота си.
......................................................................

"Детство мое"Когато бяхме малки имаше една свобода в нас. Свободата на детето. Тя ни даваше непринуденост, спокойствие и някакво очакване за нещо добро. Тя ни правеше вярващи. Децата са вярващи. Но не тази вяра наложена от обществото, а истинска, чиста, детска вяра. И само детето знае, че вярва във всичко.


...........................................................

Рибаря и рибката

   
Защо рибите се хващат на въдицата? Защото са чисти, наивни и добри. Но сушата убива рибата. А тя се озовава там, защото човекът е пуснал куката, примамката. На тънката водна повърхност остава плувката. За него е удоволствие, хоби, занимавка. Да лови рибите. Да ги примамва, да ги чака и да ги извади от техният воден свят. За да ги лиши от него.

Продължението: http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/03/blog-post_25.html

.........................................................

Здрав дух - здраво тялоДа се разболееш не е лесно. Но когато си готов става лесно. Бързо и внезапно. И докато преди това се реем нанякъде, борим се, противопоставяме се, негодуваме, гледаме напред, настрани, назад, с болестта се появява погледът навътре.

Продължението: http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/03/blog-post_19.html

.............................................................

Моята йога

Йога събира всички души, които вървят по различни пътища, за да се свържат в едно. За да се слеят в цялото, в единството. И да разцъфнат, като лотос. С всичките разклонения и нишки, които ни свързват. Така както сме изтъкани ние, така всички сме свързани в единството. Йога ни срещна в едно цяло.

Продължението:http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/01/blog-post_57.html
.................................................................
"Дванадесетте месеца"
 

12 - те зодии в мен и срещата ми с другите части от душата ми.
- Кой те изпрати тук - попита Овена. Гледаше строго и заглаждаше мустак към правилно оформената брадичка.

Продължението :http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/01/blog-post.html
.......................................................................

Пътуването


           
Когато се връщам от пътуване, съм променена, пораснала съм вътре в себе си. Променен е и домът ми в моите очи. Усещанията ми за света са други. Израснала съм и съм научила нещо, като от прочетена книга, защото съм се повлияла. И всичките ми мисли са по – подредени. Домът ми е просторен, предметите са светли, мебелите са по удобни. И аз съм друга. Други са и стaрите ми познати и близки...

Продължението: http://aleksandramo.blogspot.bg/2017/01/blog-post_64.html


Коментари

Популярни публикации