Пропускане към основното съдържание

УчилищеУсещам нужда не от следване, а от откриване. Има нещо ново, което трябва да открием. Не старите изтъркани от нас самите неща. Търся свободата от ограниченията, от религии, ритуали, от рутината, от невежеството. Но не чрез нови ограничения и следване на движения, течения и чужди разбирания Чрез смях приемам мъдрост. Чрез търсения намирам себе си. Търсим и намираме своята сила, неповторимост, талант, творчески искри и светлината. Има нещо ново, което трябва да открием, а не да следваме отдавна появили се движения и модели. Защото те са в нас, в миналите ни прераждания. Изживяли сме ги. Ние носим нова светлина, заредена от старата, която да проявяваме днес по нов начин. Не да отречем старото, а да не го повтаряме, защото няма смисъл. Вървим напред, носим нов заряд, нови мисли, нови желания, нови отношения. Затова сме се преродили тук и сега.
Ние неминуемо следваме своите учители. Учител ни е този, който ни разтърсва, който ни изкарва извън кожата ни, който ни противоречи, който ни кара да му се противопоставим, който не можем да приемем. Учителят не ни ласкае. Не ни хвали.
Учител е този, който ни паказва какво не искаме, за да намерим себе си, който ни показна какви не трябва да бъдем, за да сме себе си. Учителят ни изкарва извън конфорта и не значи, че трябва да го следваме. Учителят ни показва какви не искаме да бъдем.
Всеки от нас е учител. Можем да го усетим. Твоят учител е този, който те учи, чрез преживяното от него. Попадайки в капана на собствените си разсъждения, срещнах това: "Този, който умее - прави, който не умее - учи другите" ("Правилата на Бърнард Шоу от сайта Liftime.bg). Цитирам този текс и пиша всичко това, защото се уча да си вярвам. Според мен "учи другите" е този, кайто мисли, че учи другите, докато учи себе си. Научените уроци се предават без да учиш другите. Учителят не учи. Той излъчва своя опит и го предава неусетно, без да се интересува дали е учител. Учителят не знае, че е учител.
Учител е и този, който ти поднася свободата да следваш себе си. Да намериш и да живееш в собствената си свобода.
Учител си ти на себе си. Със собствените грешки, със собствените си усещания и решения.
Учител е и болката, болестта, любовта. Любовта, която трябва да развием или да овладеем. Болестта, която учи на любов. Болката, която е пътя до любовта.
Учителят зависи от ученика. Каквото търси ученика, такъв учител намира. Каквото иска да научи ученика, такъв опит среща, в лицето на съответния учител. Книгите не дават решения. Те помагат да вземеш собственото си решение. Учителите не поднасят решения наготово. Те помагат да стигнеш до собственото си решение.
Винаги можеш да зациклиш в ученето си. Тогава  противно на днешните вибрации, при които маските падат, пред теб учителят застава с маска. Маска, която ти си избрал, защото не следваш знанието, информацията, а маската. И тогава разбираш, че си тук на Земята. И когато изпаднах в едно "земно задръстване" и спрях да търся и да вярвам, разбирайки че и разочарованието учи, моето дете, като мой учител ми каза, да, земни сме, но целта на всичките ни прераждания е да се извисим духовно, да си възвърнем загубените способности, да се върнем при Бог.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безкрайност

Ще се завръща душата ми
на Земята отново.
За да измине до края света.
За да не бъде такава,
каквато не иска да бъде сега.

Ще се завръща сърцето ми
на Земята отново.
За да намери онази любов,
която да вземе със себе си горе,
когато напусне самотно света.

Ще се завръщам безформена
на Земята отново.
Не съм разбрала в какво.
Но усещам, че има
безкрайности много
и много въпроси "Защо?".

Отричане

Бих те обичала много.
Но не ми разрешавай
да запаля във себе си огъня,
който не се потушава.

Бих те докосвала нежно.
Но не ми позволявай.
Отдръпни се небрежно
и се забавлявай.

Бих те целувала вечно.
Но не ми отговаряй.
Без да ме пренебрегваш,
без мен продължавай...

Бих те забравила трудно.
Но не ми забранявай,
щом отново се върнеш
да ти се подчинявам.

Моята йога

Йога събира всички души, които вървят по различни пътища, за да се свържат в едно. За да се слеят в цялото, в единството. И да разцъфнат, като лотос. С всичките разклонения и нишки, които ни свързват. Така както сме изтъкани ние, така всички сме свързани в единството. Йога ни срещна в едно цяло. Всеки върви по път различен от другите, учи своите уроци, различни от предишните уроци, прави неща неповторими за света. Всеки изживява своя живот по своя път. И всички вървим със светлината, носейки душата си към единението. Към сътворението. Йога води по този път. Помага, избистря съзнанието, ума и сетивата ни. За да е леко на душата. Всичко е за нея, за душата ни. Тя обитава тялото, което трябва да обичаме. Йога гали тялото, стимулира всеки неврон, всяка жилка и ги отпуска. За да се отпусне душата. По своя път. Пътя към вечността. Пътя към другите. Пътя към себе си.
Йога не е състезание. Йога е дишане и движение на тялото, което е присъщото на човека. Неизменното дишане и необходимото движ…